Chleba jako Koláček
Pekárnu jsme založili jako dva nadšení milovníci dobrého jídla. Vznikla z ryzí potřeby snídat kvalitní a chutné pečivo. Žádné směsi, zmražené polotovary nebo chemické kvasy. Jsme moderní rodinná pekárna. Jsme otec s dcerou. Za tu dobu jsme si zavedli v pekárně svoji vlastní technologii pečení, vymysleli receptury a každý den vyvádíme náš čerstvý žitný kvas. Pečeme po staru (třístupňové vyvádění kvasu) na tvrdou křupavou kůrku a vláčnou nadýchanou střídu. V našem pečivu nenajdete zlepšovače chuti mouky, skořápky korýšů nebo barviva. Naopak, testujeme si zrno, které nám mlynář namele na chlebovou mouku, pečlivě vybíráme suroviny do našich produktů, jsme si tak stoprocentně jistí z čeho pečeme.
My Víme, co pečeme. Vy víte, co Jíte.
Pečeme v Jizerských horách, čerstvé pečivo, ale rozvážíme po celé České republice. Primárně pečeme ze žita, máme ale i bezlepkovou pekárnu, kde pečeme z primárně bezlepkových potravin, nemusíme tak suroviny chemicky zbavovat lepku, sladíme ovocem, nepoužíváme palmový olej, a polovinu produkce pečeme v BIO kvalitě. Získali jsme několik ocenění jako je Regionální potravina, Inovativní výrobek roku, Nejlepší výrobek Libereckého kraje, Zlatou Salimu, nebo jsme byli vítěz nezávislého hodnocení pečiva A dost!
Jak to všechno začalo
Založili jsme pekárnu doslova na zelené louce, první půl rok jsme byli dva. Otec a dcera. Na začátku jsme byli pekař, marketér, řidič i obchoďák v jednom. Stříhali jsme si, kdo bude ten den přijímat objednávky, péct, balit a rozvážet. Pak jsme přijmuli prvního zaměstnance, zúčastnili se Prague food festivalu a získali první ocenění. Dnes máme vedle žitné pekárny, pekárnu bezlepkovou, BIO, Koláčkovu cukrárnu, Bistro Hrnec. Rozvážíme napříč republikou a také v Německu.
2016
Máme za sebou Prague food festival, první Ocenění Regionální potravina a Inovativní potravina roku
2018
Jsme online, vedle velikých měst Praha, Brno, Hradec, atd. náš můžete najít online na Rohlíku a Scuku.
2020
Kompletně rekonstruujeme starou přádelnu, brownfield, ve kterém se pekárna od začátku nachází, z původní místnosti o 5m vzniká tak zcela nová 400m pekárna
2015
Založení rodinné pekárny
Denně pečeme 5 chlebů, aby se vešly do standartní kuchyňské trouby :-)
2017
Vedle žitné pekárny, zakládáme Bezlepkovou pekárnu, Italskou pekárnu, pečeme v BIO kvalitě
2019
Pětkrát týdně vozíme napříč republikou. Do Prahy, Brna, Pardubic, Ml. Boleslavi, Hradce, Liberce, Jablonce, Děčína, Ústí.....
Náš tým
Naše ocenění
Naši partneři
Kam dál na našem webu?