Jak pečeme

 

Jsme rodinná pekárna, jsme dcera a otec.

Táta začal péct žitný chleba podle vlastního receptu sám pro sebe, protože mu přestalo chutnat konvenční pečivo v obchodech, které je buď z pekárenských směsí nebo rozpečeno ze zmraženého polotovaru. Když ho dal ochutnat přátelům, nevěřili, že ho pekl sám a že je 100% ze žitné mouky.

A tak jsme v roce 2015 založili rodinnou pekárnu. Koupili jsme repasované stroje, vymysleli společně vlastní receptury i pečicí postupy a postupně zkusili pečivo nabízet v obchodech.

Dnes pečeme okolo 15 druhů žitného chleba. Pečeme postaru, na tvrdou kůrku a vláčnou střídu, z žitného kvasu, který si každý den vyvádíme. Nepoužíváme prefabrikované pekárenské směsi, polotovary, chemii, barviva ani konzervanty.

Jsme řemeslná pekárna. Specializujeme se na výrobu 100% žitného chleba z žitného kvasu, který si každý den připravujeme metodou třístupňového vedení. Do každého chleba (kromě 1 výjimky) přidáváme 7–10 % semínek slunečnice, lnu a dýně. Díky použití výhradně žitného kvasu a tradiční pekárenské technologie se jedná o pečivo s vynikajícími parametry stravitelnosti. Použití pravého kvasu a dlouhé doby kynutí snižuje obsah antinutričních látek, které jsou jinak pro žitnou mouku charakteristické. Kvas příznivě ovlivňuje organoleptické vlastnosti chleba, takzvaně jej „natráví“ dopředu. Chleby jsou pak lépe stravitelné.

Pečeme sladké bez lepku (v odděleném bezlepkovém provozu), bez cukru (sladíme ovocem, datlemi, banánem, rozinkami) a vegan (všechny receptury jsme vyvinuli sami, do sladkého ani do chleba nepřidáváme mléko, vejce ani med).

Kontakt

COOC FOOD s.r.o.
Paříkova 910/9
190 00 Praha 9 – Vysočany
IČO: 04047702, DIČ: CZ04047702

Pekárna

Janov nad Nisou 347
tel. 603 507 580 – Jiří Koláček
tel. 725 374 768 – provoz
tel. 725 408 645 – účtárna
info@kolackovapekarna.cz